Pravila o privatnosti

Turistička agencija Južno more d.o.o., Put Sv. Antuna 4, 20260 Korčula.

U sklopu naše djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke koje nam dostave klijenti. Budući da nam je zaštita vaše privatnosti prioritet, donijeli smo sljedeća Pravila o privatnosti.

Južno more d.o.o. se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

 • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno.
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.
  • Ne čuvamo vaše podatke ako više nije potrebno.
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo vaše osobne podatke.
  • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama, izuzev našim poslovnim partnerima od povjerenja, kada je to potrebno, kako bi vam pružili najkvalitetniju uslugu u svrhu realizacije usluga i izleta za koje ste nas angažirali.
  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje.
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju.
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
  • Također provjeravamo da su vaši podaci sigurno pohranjeni.

 

Turistička agencija Južno more d.o.o. prikuplja samo ograničene količine informacija o vama koje su nužne kako bismo odgovorili na vaš zahtjev, i nadamo se uspostavili dugoročan i vjerodostojan poslovni odnos.

Mi u Turističkoj agenciji Južno more d.o.o. smo stvorili Pravila o privatnosti koja imaju za cilj pomoći vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Važno je upoznati se s našim Pravila o privatnosti i nadamo se da ćete za to izdvojiti vrijeme i pozornost.

 

Kako i koje vaše podatke prikupljamo?
Vaše osobne podatke prikupljamo kada nas kontaktirate putem našeg web obrasca za kontakt ili izravno putem naše e-mail adrese. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su ime, adresa e-pošte…) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka. Popunjavajući obrasce za kontakt na našoj stranici ili nas kontaktirajući izravno putem e-mail pošte jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naših Pravila o privatnosti i u njima navedenim uvjetima.

Podaci o Voditelju obrade Vaših podataka
Voditelj obrade ove internetske stranice i  vaših osobnih podataka je Turistička agencija Južno more d.o.o., Put Sv. Antuna 4, 20260 Korčula.

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje vaših podataka?
Poduzimanje najprikladnijih aktivnosti na vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos, na temelju poslovnog djelovanja tvrtke i njenog legitimnog interesa.

Koliko će dugo biti pohranjeni vaši osobni podaci?
Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u svrhu uspostavljanja zajedničke poslovne suradnje kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa.

Kako ćemo koristiti informacije o vama?
Prikupljamo informacije o vama da bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu uspostavljanja našeg poslovnog odnosa (rezervacija), kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa.Tijekom trajanja ugovornog odnosa Južno more d.o.o. će vam slati obavijesti o novim prozvodima i uslugama za koje smatramo da bi vam mogli biti od interesa, ako ste za isto dali privolu kod kontaktiranja naše tvrtke putem web obrasca. Privolu koju nam date za ovu svrhu možete u svakom trenutku povući te ćemo u tom slučaju prestati s ovom obradom.

Google Analytics
Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj ste detaljnije upoznati kroz Pravilima korištenja kolačića (Cookie policy).

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Informacijska sigurnost
Osigurali smo sigurnosne mjere u svrhu zaštite osobnih podataka koje podijelite s nama. Vaši osobni podaci zaštićeni su od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju.

Vaše osobne podatke i informacije u elektronskom obliku, koje smo obavezni zadržavati zbog zakonskih ili ugovornih razloga, pohranjujemo na sigurnosnim lozinkama na zaštićenom računalu na adresi Put S. Antuna 4, u Korčuli, Hrvatska. Pristup tim informacijama je ograničen odnosno dozvoljen samo ovlaštenim osobama. 

O našem poslužitelju internetske stranice
Naša web stranica smještena je kod globalno kod poznatog davatelja usluga u EU za koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU.

Kolačići
Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Upotrebom kolačića (cookies) putem web poslužitelja prikupljamo podatke o vašoj posjeti našim web stranicama u statističke svrhe. Informacije koje time prikupljamo su anonimne i generalizirane, te pri tome ne primamo osobne podatke ili informacije kao što su vaša adresa elektronske pošte ili IP adresa. Informacije prikupljene vašom posjetom našim web stranicama ne upotrebljavamo za profiliranje niti IP adrese ne pridružujemo ostalim osobnim informacijama.

Posjetitelji naših web stranica mogu odbiti uporabu kolačića uskraćivanjem prihvaćanja kao i promjenom postavki svojeg preglednika. Također ih u bilo kojem trenutku mogu izbrisati.

Vaša prava
Imate pravo na informacije o obradi vaših osobnih podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak ili dopunu vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni, brisanje vaših osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe, prijenos vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku te podnošenje prigovora pismenim putem na Turistička agencija Južno more d.o.o., Put Sv. Antuna 20260 Korčula, elektronskom poštom na info@korcula-outdoor.com ili nadležnom državnom tijelu.

Vaša privola
Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti, tj. dajete izričitu privolu Južno more d.o.o. da prikuplja i dalje obrađuje vaše osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom u ovim pravilima. Također potvrđujete da ste upoznati sa svim bitnim podacima o Južno more d.o.o. i uslugama koje pruža.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu
U svakom trenutku možete uložiti žalbu izravno nadležnom nadzornom tijelu: Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Martićeva 14, Zagreb, kontakt: +385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr.

Povreda osobnih podataka
O svakoj nezakonitoj povredi podataka izvijestiti ćemo AZOP kao nadležno tijelo za zaštitu podataka.

Promjene naših pravila o privatnosti
U slučaju promjena naših pravila o privatnosti obavijestit ćemo vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene pravila o privatnosti.

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 20. 5. 2018.